Malaysian Observer

"Multaqa Perpaduan Ummah" - Hindari Perpecahan Umat Islam!

You need to have the Flash Player installed and a browser with JavaScript support.

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Added by in Let's Talk!
60,510 Views

Synopsis

Satu persidangan yang dinamakan sebagai "Multaqa Perpaduan Ummah" akan diadakan pada 18 Mei 2016 ini bertempat di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM), Bangi, Selangor.

Ia adalah satu persidangan yang dianjurkan oleh Majlis Dakwah Negara (MDN), YADIM dengan kerjasama Wacana Ilmuan Malaysia (WIM); iaitu satu rangkaian group online, Baitulmal Wilayah Persekutuan, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan Persatuan Ulama Malaysia (PUM).

Persidangan ini akan dihadiri oleh seramai 200 peserta terdiri dari berbagai kalangan masyarakat; termasuk veteran politik dan pentadbiran, ahli akademik, para ulama, aktivis dakwah dan ramai lagi.

Tujuan Multaqa tersebut diadakan adalah untuk membincangkan sejauh mana golongan masyarakat Islam di negara ini boleh memainkan peranan dalam mengurus perpecahan ummah di Malaysia sekarang, baik dalam aspek akidah mahupun politik, agar perpecahan berkenaan tidak mengancam survival umat Islam di negara ini untuk masa depan.

Let’s Talk! kali ini bersama Professor Emeritus Dato Dr. Mahmood Zuhdi Haji Abd Majid yang merupakan Pengerusi Majlis Dakwah Negara (MDN)‎ bagi mengupas isu ini dengan lebih mendalam lagi.

Post your comment